Untitled Document

For bilder, trykk herLitt småprat om Villmarksmessa 2006 i Vikingskipet 12. -14. mai, og Hedmark harehundklubbs stand der.

Ved årets messe i Vikingskipet hadde Hedmark harehundklubb stand. Styremedlemmer og vi ordinære medlemmer av klubben bemannet den. Et skift, to personer, 4-timer. Det fungerte godt. Håper denne standen har kommet for å bli.

Lørdag 13.mai kl. 10.00. var det vår tur; Eskil Nerkvern og Aleksander Ringnes. Vi kokte med oss kaffe, tok med oss godt mot og ei harabikkje og dro i vei. I bilen pratet vi mye om hvordan vi syntes standen burde være, og om hvordan den kom til å være. Vi gledet oss.

Standen var i et koselig, lite hjørne av et større inngjerdet område. Det delte vi med flere jakthundklubber og foreninger, bl.a. Hedmark og Oppland fuglehundklubb, Norsk Bassetklubb, NKK m/flere.

Vi kom selvfølgelig litt før sånn at vi fikk gjort oss kjent med standen og ting rundt. Pluss at vi var ganske så kaffetørste etter den laange turen fra Løiten til Hamar-by! J
Klokka ble fort 10 og hallen åpnet. Da gikk det ikke lenge før skipet kokte av jakt og/eller fiske-ivrige folk.

På standen var det diverse klubb-effekter å få kjøpt; gensere, t-skjorter, cap, tøymerker og klistremerker. Vi hadde også en stor plansje med alle harehundrasene NHKF representerer.
Ellers så var det et stort glass fylt med haremøkk som var til stor forundring for mange. Grunnen til at det sto der var at vi hadde en gjettekonkurranse om hvor mange møkk-kuler glasset inneholdt – dette kostet 5 kr. Konkurransen ble vunnet av Knut Bogsveen - gratulerer!

Klokka 12 deltok vi i en jakthund parade...noe som kom litt brått på oss. Vi visste ikke noe om denne paraden og derfor hadde vi snaut med bikkjer å vise frem. Vi hadde kun med oss en hamilton, men den viste seg villig frem. Historien bak rasen ble lest opp høyt for de fremmøtte tilskuerne. Det var stor oppslutning rundt paraden og mange nysgjerrige tilskuere.
Neste år hadde det vært moro og fått med de fleste rasene NHKF representerer, det hadde vært knall artig! Med tanke på rekruttering så tror vi også at det kan være smart. Så de med andre raser må stille opp til neste års parade syntes vi. Beagle, Drever, Dunker, Finskstøver, Haldenstøver, Hamiltonstøver, Hygen, Luzerner, Sweiserstøver. Osv. Ja vi ser det for oss. J
Etter paraden dukket det opp flere koselige folk som viste interesse for det vi driver med. Både medlemmer som vi kjente og ikke-medlemmer. Flere av disse ville gjerne bli medlemJ På de 4 timene vi satt der vervet vi 2 nye medlemmer.  En ting vi savnet på standen i år var en tv med video/dvd med diverse harajakt. Men det får vi nok til neste år. Håper det kommer enda flere folk innom oss til neste år.
Alt i alt så hadde vi en fin dag og det ble mye jakt- og bikkjeprat med hyggelige folk!

Jegerhilsner fra

Aleksander F. Ringnes & Eskil Nerkvern.

 

Ps: leder i klubben vår, Knut Kjeverud vil rette en takk til alle som har hjulpet til med å bemanne standen og alt det krevde å opprette og holde den vedlike.